Lovpligtig forsikring

I følge dansk lovgivning skal alle hunde kunne identificeres ved tatovering eller chipmærkning, før hunden er fyldt fire måneder. Herudover skal hunden have en lovpligtig ansvarsforsikring, som kan tegnes hos forsikringsselskaberne. Forsikringen dækker det ansvar, som ejeren af hunden har, når hunden forvolder skade på andre personer eller på andres ting.

Hundesygeforsikring

Ud over den lovpligtige forsikring er der mulighed for at tegne en hundesygeforsikring, som kan hjælpe med at dække udgifter til behandling hos dyrlæge/dyrehospital, hvis sygdom og ulykke skulle opstå. For mange kan det godt betale sig at lave en sygeforsikring på sin hund. Det kan blive en bekostelig affære hvis hunden er uheldig at blive alvorlig syg eller komme alvorligt til skade.

Forsikringen kan hos nogle selskaber også omfatte en livsforsikring, som dækker det økonomiske tab, hvis hunden dør.

Særlige ansvarsforsikring

Man skal være opmærksom på, at ikke alle forsikringsselskaber dækker ansvar under hundetræning og hundeudstillinger, hvorfor det kan være nødvendigt at tegne særlige ansvarsforsikringer.

Ønsker man at tegne en hundesygeforsikring, forlanger de fleste selskaber, at hunden skal være vaccineret mod hundesyge m.v., ligesom hundens alder kan have indflydelse på, om hunden kan sygeforsikres.

Man skal straks, når man anskaffer sig en hund, sørge for at tegne en lovpligtig ansvarsforsikring. Endvidere skal man sørge for, at hunden er øre/lysketatoveret eller mærket med en chip. Herudover kan man overveje en sygeforsikring og livsforsikring for hunden.

Du kan kontakte dit eget forsikringsselskab for at høre om de har en hundeforsikring. En mulighed kunne også være at forsikre din hund hos dyrekassen eller hos agria

Sharing is caring - Del gerne!